Fertőtlenítés

UVC higanygőzős fénylámpa

Az UV sugarak hullámhossza rövidebb a látható fényénél. A látható fény tartománya kb. 400-tól 700 nm-ig tart, az ultraibolya sugárzás tartománya 100 és 400 nm között van. A 280 nm alatti tartományt germicid hullámhossznak nevezik, és ez használható baktériumok és vírusok elpusztítására. A 200-300 nm-es hullámhossztartomány nagyon hatásos olyan mikroorganizmusok elpusztítására, mint pl. a felületen vagy levegőben élő baktériumok, vírusok, gomba és penész. Napjaink leggyakoribb kórokozói, melyek rendszeresen megjelennek életünkben, kisebb-nagyobb fertőzéseket, járványokat okozva: influenza,  SARS-CoV-2, SARS, MERS, MHV, CCV, legionella, szalmonella, hepatitisz, tuberkulózis, sztreptokókusz, e-coli, stb.

Tisztának tűnik … de az is?

Az alábbi képeken jól láthatóak a szabad szemmel nem, csak UV-A fény segítségével észrevehető szennyeződések:

A fentebbi képeken látható szennyeződések, mikroorganizmusok, vírusok, gombák, baktériumok mind elpusztíthatók a megfelelő dózisú UV-C (germicid) besugárzással.

Megoldás

A germicid vagy baktérium és vírusölő lámpák speciális UV-C tartományú fényforrások. A germicid lámpa 254nm-es sugárzása roncsolja a mikroorganizmusok (vírus, baktérium, gomba, illetve ezek spórái) DNS/RNS-ét, ezáltal szaporodásra képtelenné – inaktívvá válnak. Ezen tulajdonság alapján használják ezeket a lámpákat csírátlanításra igen széles körben (egészségügy, élelmiszeripar, ivóvíz kezelés, gyógyszeripar, egyéb). Gyakorlatilag minden, aminek van DNS molekulája a kezelés hatására szaporodásra képtelenné válik. Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul.

 

Ez a technológia már több mint 100 éves, a kórokozókra gyakorolt hatása jól ismert. Számtalan kísérlet, teszt bizonyítja hatékonyságát. Forgalmazott hordozható lámpáink rövid hullámú ultraibolya sugárzása roncsolja a kórokozók DNS/RNS-ét, ionizálja az oxigént és ózon keletkezik, ami szintén fertőtlenítő hatású.
Előnyök:
  • Környezetbarát, nincs szükség veszélyes vegyi anyagok kezelésére, tárolására, nem lehet túladagolni.
  • Alacsony kezdeti beruházási költség és alacsony működtetési költségek, szemben a vegyszeres kezelési technológiákkal.
  • Azonnali kezelési hatás, nincs szükség tárolók alkalmazására, hosszú visszatartási időre.
  • Nem kell mérgező vegyszereket kezelni, nem kell speciális raktározási körülményeket fenntartani.
  • A karbantartás egyszerű, időszakos tisztítás (ha kell) és évenkénti lámpa-csere (1 égő használattól függően 500-1000 üzemóra élettartamú).
  • Rendkívül kompatibilis más víz és levegőkezelési módszerekkel.

Cégünk megfelelő és biztos hosszú távú megoldást kínál a sterilizálásra, hordozható germicid lámpáival, vagy akár automata germicid készülékeivel. Az eszközeink Covid-19 sterilizációs ideje: 2 másodperc, tehát ennyi ideig kell egy pontot bevilágítani és az vírus-, és baktériummentessé válik.

Felhasználási terület:

  • Felületek csírátlanítása (orvosi rendelő, fogászati kezelő, műtő, váró, iroda, kereskedelmi egység, üzem, lakás, családi ház, stb.)

Szolgáltatásaink:

  • Szolgáltatás keretén belül helyiségek sterilizálását vállaljuk;
  • A hordozható germicid lámpa szettet* bérleti konstrukcióban is kínáljuk partnereinknek;
  • A fokozott érdeklődésre tekintettel az eszközöket értékesítjük is. 

* Egy szett tartalmazza: a lámpát, biztonsági felszerelést, UV-C égőt. A készülék mellé használati képzést adunk és teljes körű szervizszolgáltatást nyújtunk. Az eszközök használata egyszerű, a biztonsági szabályokat betartva (védőszemüveg, zárt ruha, kesztyű) emberre nem veszélyes.


További információkért, kérem hagyjon üzenetet: